Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής, τέως Υπουργός  κ. Νίκος Σηφουνάκης  στο μήνυμά του προς τους Λήμνιους αγρότες που βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Από το 1983, σχεδόν 25 χρόνια, αφιέρωσα το πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής μου να υπηρετώ τον τόπο που αγάπησα και ιδιαίτερα το νησί της Λήμνου. Σ' όλα αυτά τα χρόνια στάθηκα πάντα δίπλα στο Λαό και ειδικά στα προβλήματα των Λημνιών αγροτών, που είναι σε θέση να γνωρίζω καλά τον καθημερινό τους αγώνα για να επιβιώσουν στη γη τους και να μην εγκαταλείψουν τα χωριά τους.

Αναρωτιέται κανείς αν στους ανθρώπους αυτούς η Πολιτεία όφειλε να τους επιδοτεί μόνο και μόνο γιατί επέλεξαν να κατοικούν στα χωριά τους και να βιοπορίζονται από την καλλιέργεια των χωραφιών τους.

Ασφαλώς και είμαι λοιπόν αλληλέγγυος στους Λημνιούς αγρότες στις κινητοποιήσεις τους, που σήμερα επικεντρώνονται στο ζήτημα των αγριοκούνελων, το οποίο για όλους τους άλλους εκτός Λήμνου μπορεί να φαίνεται επουσιώδες, μπλοκάρει όμως κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό στην γεωργία και αγανακτεί δίκαια τους αγρότες. Αντιλαμβάνομαι τις νομικές δυσκολίες που υπάρχουν είναι όμως πλέον χρέος της Πολιτείας μετά από τόσα χρόνια άγονων πειραματισμών να δρομολογήσει μέτρα που να προστατεύουν αποτελεσματικά από τα αγριοκούνελα το μόχθο των αγροτών. Βεβαίως τάσσομαι επίσης αλληλέγγυος και στα άλλα ζητήματα που προβάλει η επιτροπή κινητοποίησης των αγροτών της Λήμνου (όπως η θέσπιση ξεχωριστού κωδ. Αριθμού επιδοτήσεων, η στήριξη των νέων αγροτών κ.α.) και μένω στη διάθεσή τους μέσα κι έξω από τη Βουλή να εργασθώ για την αντιμετώπισή τους.»